Ako nemate mnogo vremena, a jede vam se ukusan prvi obrok koji će vas držati sitima tokom dana, onda će ovaj način pripreme biti pravi izbor za vas.
Jedan od sastojaka ovog jela jeste i crni luk koji se pored toga što se koristi za pripremu hrane, on se može jesti i svež. U sebi ima brojne sastojke koji su dobri za zdravlje našeg organizma, a ono što je bitno napomenuti jeste da crni luk čuva zdravlje krvnih sudova, reguliše šećer i štiti od dijabetesa, osigurava miran san i dobro raspoloženje, ali dobar je i za jačanje kostiju i kose.
Sastojci:
- 2 kašičice suvog začina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 glavica crnog luka
- pola šolje pirinča
- ulje
- so
- biber
Priprema:
Najpre je potrebno da u ključaloj vodi skuvate pirinač, ali nemojte da previše omekša.
Zatim procedite višak vode i vreme je da nastavite dalje sa pripremom ovog jela.
Sitno iseckajte crni luk pa ga na ulju propržite i zatim dodajte proceđen pirinač. Neprestano mešajte dok se ovi sastojci ne sjedine, a zatim je vreme da začinite vaše jelo.
Dodajte prvo suvi začin, pa nastavite da mešate. Zatim dodajte beli luk i prahu pa promešajte. Isti postupak ponovite kada budete dodavali so i biber.
Nakon toga sve sastojke ostavite na vatri da se još bolje sjedine, a onda posližite jelo.
Prijatno!