nije zanemarljivo

Bez griže savesti uživajte u hrani: Otkriven trik koji će vam pomoći da JEDETE PICU, a da se NE UGOJITE

Iznenadiće vas koliko je ovaj savet veoma jednostavan, koji vam je bio "ispred nosa", a niste do sada razmišljali da ga primenite, međutim sada će vam pomoći da jedete picu bez suza u očima. 

foto: Shutterstock/AS photostudio

Najčešći razlog šta nam tera suze na oči jeste pica, koju toliko svi vole, da joj se okreću kada nemate vremena da spremate hranu, da vam izleči tugu, ali i da bude deo vaših proslava i rođendana. Međutim, postoji trik koji vam može pomoći da se ne unosite prekomerne kalorije, a da na miru jedete picu. 

 

Međutim, trik se ne sastoji od toga da testo pravite od biljnih sastojaka, nego zaista postoji način da na miru jedete picu, a da se ne gojite.

 

Obratite pažnju na ovaj trik, dakle neophodno je da salvetom pokupite višak masloće tapkanjem. Ovaj trik je zainterigirao mnoge, te su istraživači sa Popular Science, odlučili da u emisiji Food Detectives isprobaju ovaj trik.

 

Primenjujući ove metode, voditelj Ted Alen, došao je do zaključka da odstrannjivanjem nasnoće na ovaj način možemo odstraniti 35 kalrija po  parčetu pice

 

foto: screenshot

U proseku parče pice ima 272 kalorije, te će tako ovim trikom sa salvetom skinuti oko 13 posto kalorija. Međutim, ovaj trik vam sigurno može služiti ako ne jedete picu često, ali sigurno ćete uspeti da "uštedite" nekoliko kilograma na godišnjem nivou, tvrdi Ted. 

 

On je zajedno sa svojim timom izračunao i koliko kilograma može da uštedi prosečan Amerikanac koji jede oko 10,5 kilograma pice godišnje, te to znači da mogu da u svoj organizam, tapkanjem pice salvetom, ne unesu oko 6.600 kalorija, što uopšte nije zanemarljiva brojka.