Podsećaju na američke ali su duplo deblje i neopisivo mekše — kao oblačići na tanjiru! Njihov ukus tek je priča za sebe...
Japanske palačinke toliko su mekane da ih mnogi zovu sufle palačinke, a ovaj bazični recept sličan onom za američke palačinke možete obogatiti na bezbroj načina: filujte ih džemom ili kremom uz pomoć šprica, servirajte ih posute sirupima i prelivima, kombinujte ih sa sezonskim voćem...
Sastojci:
- 200 grama brašna
- 3 kašike kristal šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- pola kašičice soli
- 300 mililitara mleka
- pola kašičice ekstrakta vanile
- 2 jajeta
Priprema
Odvojte žumanca od belanaca, pa umutite žumanca žicom. Onda im dodajte brašno, prašak za pecivo, so, ekstrakt vanile i mleko. Sve dobro promešajte.
Mikserom u odvojenoj posudi umutite belanca, uz postepeno dodavanje šećera, pa sjedinite sa smesom od žumanaca i brašna. Promešajte špatulom ili varjačom, pa smesu sipajte u poslastičarski špric.
Nauljite tiganj i stavite da se greje, pa kad se ugreje sipajte smesu malom kutlačom i okrenite posle nekog vremena. Ukoliko imate prstenasti kalup za prženje u tiganju, obavezno sipajte smesu unutar njega jer ćete tako pružiti maksimalnu visinu palačinkama.