i dekorativno i slasno

Mekane kao pena, ukusnije od kolača: Vazdušaste JAPANSKE PALAČINKE kojima niko ne može da odoli (RECEPT)

Podsećaju na američke ali su duplo deblje i neopisivo mekše — kao oblačići na tanjiru! Njihov ukus tek je priča za sebe...

foto: Brent Hofacker/Shutterstock

Japanske palačinke toliko su mekane da ih mnogi zovu sufle palačinke, a ovaj bazični recept sličan onom za američke palačinke možete obogatiti na bezbroj načina: filujte ih džemom ili kremom uz pomoć šprica, servirajte ih posute sirupima i prelivima, kombinujte ih sa sezonskim voćem...


Sastojci:

 

  • 200 grama brašna
  • 3 kašike kristal šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • pola kašičice soli
  • 300 mililitara mleka
  • pola kašičice ekstrakta vanile
  • 2 jajeta

 

foto: Profimedia

Priprema


Odvojte žumanca od belanaca, pa umutite žumanca žicom. Onda im dodajte brašno, prašak za pecivo, so, ekstrakt vanile i mleko. Sve dobro promešajte.
Mikserom u odvojenoj posudi umutite belanca, uz postepeno dodavanje šećera, pa sjedinite sa smesom od žumanaca i brašna. Promešajte špatulom ili varjačom, pa smesu sipajte u poslastičarski špric.


Nauljite tiganj i stavite da se greje, pa kad se ugreje sipajte smesu malom kutlačom i okrenite posle nekog vremena. Ukoliko imate prstenasti kalup za prženje u tiganju, obavezno sipajte smesu unutar njega jer ćete tako pružiti maksimalnu visinu palačinkama.