Iako će vam kombinacija možda na prvi pogled delovati veoma neobično, čim budete probali, sve će vam biti jasno.
Ljubitelji bureka, pita i peciva potpuno će se oduševiti ovim predivnim receptom, naročito punjenjem od dimljenog batka, koji daje posebnu aromu.
Sastojci za testo:
600 g brašna
300 ml vode
prstohvat
mast za premazivanje
Sastojci za nadev:
150 g majoneza
150 g kačkavalja
200 g dimljenog bataka
Priprema:
Zamesite testo te podelite u 4 jufkice i svaku jufkicu premažite sa dosta masti. Prekrijte providnom folijom, te ostavite preko noći u frižideru. Majonez i rendani kačkavalj pomešajte sa batakom koji ste isekli na tanje tračice. Svaku jufku razvucite prstima u tanku koru i stavite nadev, urolajte, te pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.
Ukoliko želite veliku pitu ona ne morati odvajati jufke. Pospite je kimom, susamom, a potom dekorišite.