prste da poližete!

Sočna, ukusna, puna aromatičnog nadeva: Neodoljiva PITA punjena dimljenim batakom (RECEPT)

Iako će vam kombinacija možda na prvi pogled delovati veoma neobično, čim budete probali, sve će vam biti jasno.

foto: Shutterstock

Ljubitelji bureka, pita i peciva potpuno će se oduševiti ovim predivnim receptom, naročito punjenjem od dimljenog batka, koji daje posebnu aromu.

 

Sastojci za testo:

600 g brašna

300 ml vode

prstohvat

mast za premazivanje

Sastojci za nadev:

150 g majoneza

150 g kačkavalja

200 g dimljenog bataka

Priprema:

Zamesite testo te podelite u 4 jufkice i svaku jufkicu premažite sa dosta masti. Prekrijte providnom folijom, te ostavite preko noći u frižideru. Majonez i rendani kačkavalj pomešajte sa batakom koji ste isekli na tanje tračice. Svaku jufku razvucite prstima u tanku koru i stavite nadev, urolajte, te pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.

 

Ukoliko želite veliku pitu ona ne morati odvajati jufke. Pospite je kimom, susamom, a potom dekorišite.

 

foto: Shutterstock