Ukućani su je krstili kao lažnu jer se pravi od gotovih kora za pitu.
Lažnu pitu rado pravimo. Počeli smo još u studentskim danima kada smo se uželeli domaće pite, ali nismo imali strpljenja da "razvlačimo" domaće kore, piše Stil.rs
Sastojci: 500g kora za pitu; 500 g sira; 3 jaja; 1 šolja jogurta; 1 šolja od jogurta mineralne vode; 1/2 šolje ulja, 3 kašike kukuruznog griza.
Ukusnija i od italijanske: Kad probate picu Vojvođanku, više nećete ni pomisliti na druge (RECEPT)
Priprema: Umutite jogurt, kiselu vodu, jaja, so, ulje i griz u jednu dublju činiju. Zatim odvojite 3 kore za pitu. Bogato premažite prvu koru sa ovim filom pa na nju nagužvajte dve kore i preko još prelijte malo fila, a zatim dodajte i sitan sir pa sve urolajte u rolat. Stavite u tepsiju pa nastavite da pravite male rolate od kora i sira.
Na kraju svaku koru premažite sa ostatkom ovog tečnog fila, a po želji možete da dodate i susam. Pecite na 200 stepeni jedno dvadesetak minuta.