hrabro korača

Brilijantna TRAGAČICA i dalje na birou, nada se stalnom poslu: Studije je završila u roku, znanjem pomera granice

Milica Jokanović ne krije da nije zadovoljna trenutnom situacijom, ali ne prestaje da se intelektualno usavršava na svim poljima.

foto: Screenshot

Harizmatična Milica Jokanović godinama osvojama publiku i takmičare svojim znanjem u popularnom kvizu "Potera", gde je jedna od glavnih tragačica.

 

Iako deluje da je njeno obrazovanje ne presušno, a da se ona svakodnevno usavršava, izgleda to nije dovoljno da dobije adekvatan, stalni posao, a taj segment života se požalila tokom nedavnog javnog istupanja.

 

— Još čekam i nadam se povoljnoj ponudi. Sigurna sam da će jednog dana stići na moju adresu. Do tada preostaje samo da gajim nadu. Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje sam poslednjih godinu i po dana. Iskreno verujem da će se situacija promeniti. Moj prosek je bio relativno visok, a diplomu sam dobila u roku. Kada se čovek dobro organizuje i jasno definište priroitete u profesionalnom usavršavanju, sve je moguće. Naravno, uz rad, trud i odricanja — kaže Milica i dodaje da fakultetsku diplomu dobila u roku, a da joj je prosek bio zavidan, za šta se mora ozbiljno potruditi.

 

foto: Printscreen RTS

Uvek se trudim da mislim pozivitno i da verujem da će na kraju trud dati rezultate. Sigurna sam da visoko obrazovanje ništa ne može da zameni. Mada, istini za volju, u pojedinim situacijama postoje i izvesne nedoumice. Imala sam prilike da radim u struci, međutim to nije potrajalo. Nadam se da ću ponovo dobiti priliku.

 

Omalena je pokazivala nesvakidašnju inteligenciju, čemu su svedočili i njeni najbliži, a sada je Jokanovićeva priznala i kako se edukuje.

 

 Roditelji su bili fascinirani kada su shvatili da njihova trogodišnja ćerka prepoznaje slova koja je zagrebačka voditeljka pokazivala. To je bio najraniji početak moje kvizaške karijere. Enciklopedije čitam u kontinuitetu od treće godine, a u novije vreme tu su i blogovi, sajtovi i interaktivne kviz grupe. U eri interneta lako je doći do svih podataka. Ipak, moram priznati da me najsrećnije uspomene vežu za dane kada sam sa pokojnim ocem, koji je bio erudita, iščitavala enciklopedije — istakla je jednom prilikom  za "Hello".