obratite pažnju

Spasite telo zdravim rutinama: Izdvojite 3 dana za detoksikaciju i organizam će vam se preporoditi

Ne samo da niste temperature oštećuju kožu, ona je izložena i spoljašnjim dejstvima kojima je izložena. Zagađenje vazduha utiče na izgled naše kože i toga treba da budemo svesni, odnosno da posvetimo pažnju njenom čišćenju.

foto: fizkes/Shutterstock

Kako se zimi manje krećemo, te smo u svojim domovima, pa često posežemo za hranom, zbog praznika i za alkoholom, kao i nezdravom hranom koju poručujemo iz restorana brze hrane, ne samo da se to odražava na fukcionisanje našeg organizma nego se odražava i na koži. 

 

Ona je sklona raznim psorijazama, crvenilom, ekscemima, dok sa druge strane akne i mitiseri pojavljuju se kada na kožu nanosimo preparate koji joj ne odgovaraju. 

 

Rešenje za ovaj problem je detoksikacija kože, ona daje u trenutku vidljive rezultate pa kožu čini osveženom, mlađom, čvrstom i glatkom. Takođe, zahvaljujući detoksikaciji usporavamo starenje kože pošto tim procesom stimulišemo funkcionisanje ćelija. 

Prvi dan

 

Najbitnije je da vaš organizam iznenadite vitaminima i namirnicama koje će ga preporoditi. U pitanju su razno voće i povrće: brokoli, šargarepa, jabuke, brokoli...

 

Drugi dan

 

Postoje trave koje imaju protivupalno dejstvo, a među njima su npr. đumbir, maslačak ili čičak. Tako da skuvajte čaj i konzumirajte ga. Oni dobro deluju i na vaše podočnjake. S druge strane, ako vam se pije kafa, bolje izaberite zeleni čaj. On je dobar izvor antioksidanasa. 

 

Takođe primenjujte i masažu, ona odlično utiče na rad mišića vašeg lica. Obavezno uradite neku masažu u kućnoj atmosferi. 

 

Treći dan

 

Prilikom tuširanja koristite pilinge koji će da pospeše cirkulaciju, ako su na bazi kafe još jače dejstvo ćete dobiti. Brzo hodanje i trčanje takođe pospešuju izbacivanje toksina kao i duboko disanje koja omogućava kiseoniku da brže ulazi u organizam i time pomaže vašoj koži. Uveče nanosite masku i to će vam pomoći.