budite oprezni

Ne izbegavajte kreme za sunčanje: Vašoj koži potrebna je zaštiva od sunčevih zraka

0

Nemojte da vas začudi situacija da ćemo jednog dana morati bez izuzetka da nosimo zaštitni faktor

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Pored toga što su kreme ze sunčanje jako važne za zaštitu vaše kože preko leta, nemojte zaboraviti da će ona sve više biti potrebna, ako i ne postane svakodnevica ukoliko se ne budemo brinuli o Ozonskom omotaču koji nas štiti od UV zraka. I da razbijemo još jedan mit, svi tonovi kože moraju koristiti zaštitne faktore!

 

Najveća zabluda koja nastaje kada su kreme za sunčanje u pitanju jeste to da se zbog njih ne može pocrneti, međutim to je zabluda. Ona je tu da spreči samo negativne zrake po vašu kožu ne i da je spreči da potamni. Omekšaće je, dati joj hranljive materije i sprečiti neželjena dejstva koja mogu da izazovu sunčevi zraci. 

krema za sunčanje
foto: Shutterstock

Od neželjenih efekata može se ispoljiti to da vam je koža suva, da vam puca, da se javljaju zadebljanja, da neravnomerno pocrnite, da imate fleke od ili ono najgore da dobijete jeste rak kože, koji je prema nekim statistikama jedan od ozbiljnih poroblema u Americi

 

krema za sunčanje
foto: Shutterstock

Jako je bitno i da kremu za sunčanje pravilno nanosite, dakle najbolje 30 minuta pre samog izlaganja sunčevim zracima.

Tu je bitan SPF koji na svim kremama obično imate. On vam pomaže da ne izgorite na Suncu u određenom vremenskom periodu. Dakle ako na Suncu bez zaštite izgorite posle 10 minuta, SPF npr. od 15 će vam pomoći da budete izloženi na Suncu 150 minuta, a da ne izgorite. Što je veći faktor više ćete biti zaštićeni od sunčevih zraka.  

 

 

makonda-tracker