Ako želite da isprobate novi recept za ukusnu tortu, isprobajte ovo malo savršenstvo sa dva fila i bojama koje se prelivaju
Sastojci:
za koru
- 4 jaja
- 60 g šećera
- 80 g brašna
- 35 g kakaoa
- 12 g praška za pecivo
- 8 ml esencije ruma
za krem
- 4 žumanca
- 200 ml mleka
- 200 g maslaca
- 50 g šećera
- 160 g šećera u prahu
- 25 g brašna
za sirup
- 80 ml vode
- 50 g šećera
- 10 ml esencije ruma
za dekoraciju
- 300 ml šlag krema
- 40 g šećera
- 50 g čokolade
Priprema:
Za biskvit: Umutite kratko belanca, dodajte im šećer i nastavite da mutite. U drugoj posudi žicom sjedinite žumanca, vodu i rum. Dodajte u belanca i nastavite da mutite. Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dodajte u belanca i mutite dok se ne sjedini. Sipajte u namašćen kalup i pecite na 180°C oko 20 minuta.
Za sirup: Sipajte vodu, šećer i rum u šerpu. Kada krene da vri, sklonite sa šporeta i sirupom premažite biskvit.
Za fil: Žumanca umutite sa šećerom. Postepeno im dodajte šećer u prahu, mleko i brašno. Dobro umutite posle svakog dodavanja, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz konstatno mešanje. Umutite puter, pa postepeno dodajte u fil i mikserom sve dobro sjedinite. Sipajte fil preko kore.
Za dekoraciju: Umutite šlag sa šećerom. Premažite preko fila i stavite u frižider na 2 sata ili dok se fino ne stegne. Izrendajte čokoladu preko.