tuga

"Dokle će ovako biti, sine, sokole tatin"? Nikola Rokvić dirnuo publiku uspomenom sa pokojnim ocem (VIDEO)

Pevač je sa publikom podelio jedan od razgovora sa Marinkom koji je ostavio snažan utisak, ali i dao mnoge odgovore na jedno, veoma kompleksno pitanje.

foto: Instagram

Daroviti pevač Nikola Rokvić 6. novembra protekle godine ostao je bez najveće podrške, oca Marinka koji je preminuo nakon duge i teške borbe sa karcinomom pankreasa, a čitava porodica se trudi sa svakodnevno oživljavaju momente koje su zajedno doživeli.

 

Jedan od njih bio je  razgovor oca i sina koji je ostavio snažan utisak, naročito usled jednog pitanja koji je Nikola upotrebio kako bi slikovito dočarao šta znači hrabrost, borba i snaga u najtežim danima. 

 

Sećam se kada si me pitao, “Dokle će ovako biti, sine, Sokole tatin?”… tvoj pogled direktan u moje očI. Sve ti je bilo jasno. Nisam imao rečI. Onda sam ti ispričao priču da si kao nekada naši preci u strašnom boju, prsa o prsa, sav si izranjavan, izubijan, ali ideš i gaziš ka cilju. Časno, kao nekada veliki heroji, ne predavši se nikadA. I znaš da sam ti rekao da ćeš doći do cilja i biti živ ili ne, ali ćeš doći i pobedićeš! Junače, i ako je teško bez vođe, ipak si nam svojim stradanjem i pobedom doneo mir da u tvojoj slavi i radosti tvoga puta nas trojica nastavimo! Sve do naših borbi i ciljeva i tako dalje! Voli te tvoj majkan! — napisao je Nikola uz snimak na kom nastupa sa Marinkom i bratom Markom.

 

Ova priča je publiku rasplakala, ali dala motiv da istraju i nađu svoj mir kada je najteže.

 

Porodica je Rokvićima oduvek bila prioritetna stvar, te su Nikola, Marko i njihove supruge svakodnevna podrška majci Slavici koje je izgubila svog životnog saputnika. 

 

foto: Nemanja Nikolić