FANTASTIČNOG UKUSA

Oduševiće i mališane i odrasle, a sprema se lako: Novogodišnja pica-jelka mora naći svoje mesto na vašoj trpezi (RECEPT)

Iako izgleda da je priprema komplikovana, sam proces je više nego jednostavan, dok je ukus izvanredan.

foto: Anita SKV/Shutterstock

Pogačice u obliku novogodišnje jelke mnogima su omiljen zimski zalogaj, jer izgledaju tako dekorativno, u skladu sa prazničnom magijom, a zapravo se spremaju taaaako jednostavno! Sve što vam treba jeste nekolicina sastojaka i malo kreativnosti, a nema sumnje da će ovakva jelka oduševiti i najmlađe i one starije!

 

Sastojci

 

  • pola kilograma testa za picu
  • kačkavalj/mocarela/trapist/gauda...
  • 1 jaje + jedna kašika vode
  • 50 g narendanog parmezana
  • 60 g otopljenog maslaca
  • 1 kašika naseckanog peršuna i ruzmarina

 

Priprema

 

Rernu zagrejte na 220 stepeni. Pleh obložite pek-papirom. 

 

Kačkavalj naseckajte na male komade.

 

Testo za picu razvaljajte i podelite na dva dela. Svaki deo nasecite na kvadratiće, pa u svaki kvadratić testa stavite komadić kačkavalja. Formirajte kuglice.

 

Ređajte na pleh u obliku jelke, tako da se kuglice dodruju. Premažite ih jajetom i pecite oko 20 minuta ili dok ne porumene. 

 

Kada su kuglice pečene, premažite ih otopljenim maslacem, parmezanom i začinima. Služite toplo uz neki umak.

 

Ovako to izgleda: