isprobajte

Ukusan, sočan i jednostavan za spremanje: Pripremite avokado tost koji će vas dugo držati sitima

Tropsko voće avokado potiče iz Srednje Amerike i Meksika, a u Severnu Ameriku, tačnije u Kaliforniju, stigao je sa astečkim nazivom ahuacate, što tamošnjem stanovništvu nije bilo lako da izgovori. Zato je, nakon neuspelog pokušaja da se "primi" ime "aligatorova kruška" vremenom ova voćka dobila ime — avokado.

foto: Shutterstock/Ekaterina Markelova

Na najjednostavniji način spremite doručak zbog kojeg ćete uživati svako jutro kada spremite ovakav doručak. 

 

Sastojci:

 

  • 1 avokado
  • 2 kriške tost hleba
  • malo margarina
  • 2 jaja
  • pavlaka
  • so
  • biber
  • beli luk u prahu

 

 

Priprema:

 

Prvo je potrebno da prepečete hleb u tosteru, ali tako da nije ni previše mekan, a ni previše tvrd. 

 

Nakon toga, na maslinovom ulju propržite jaja, tako da žumance može da se razlije.

 

Posle toga, premažite kriške 1 kašičicom pavlake, a nakon toga kada otvorite avokado, isecite ga na deljke i stavite avokado na kriške hleba. 

 

Nakon toga, stavite pržena jaja na hleb na koje ćete posuti začine. 

 

Prijatno!