prste da poližete!

Uz šta god da ga servirate — on je GURMANSKA FANTAZIJA! Južnjački BRZI GULAŠ koji morate da probate (RECEPT)

Ovaj gulaš od svinjskog mesa duguje svoju pikantnost pravoj razmeri začina, a služili ga uz krompir, pirinač ili čak samo uz salatu i hleb, pred vama je bogat ručak kakvom ćete se rado vraćati

foto: Food Impressions/Shutterstock

Dobro nam je poznato kako se jede na jugu Srbije, naročito kad su u pitanju specijaliteti od mesa. Međutim, danas vam umesto roštilja predstavljamo jedno sočno jelo, koje se u raznim varijantama pravi širom naše zemlje, a ovo južnjačko je nezaboravna verzija koju ćete često praviti.

 

Sastojci:

 

  • 600 grama svinjske plećke seckane na kockice
  • 3 veće glavice crnog luka
  • 3 kašike masti
  • 2 kašičice mlevenog bibera
  • 4 kisele feferone
  • 2 kašike brašna
  • 4 lovorova lista
  • malo sirćeta
  • so po ukusu
  • prstohvat šećera
  • pola litra vode


Priprema


Propržite crni luk na masti, pa dodajte meso i pržite dok ne porumeni, pa stavite i lovor, biber, so i feferone.


Pržite pet minuta, pa pospite jednom kašikom brašna, dobro promešajte i nalijte pola litra vode. Ostavite da se dinsta oko sat vremena, pa sipajte sirće i prstohvat šećera, pa dodajte još jednu kašiku brašna i stavite da se krčka još najmanje 20 minuta.