Paradajz se koristi širom sveta, a njegovom konzumacijom dobijamo pozitivne efekte na rad srca. Ova biljka sadrži likopen, jedan od najsnažnijih prirodnih antioksidanata. U ovoj salati jedan od bitnih sastojaka upravo je - paradajz.
Kao što se kod nas hleb jede uz svako jelo, tako se i salate u Grčkoj konzumiraju uz svaki obrok. Oni čak vole da i hleb umoče u sok od salate, a ponekad i da celi paradajz iscede da bi hleb koji umaču bio što slađi.
Sastojci:
- 3 paradajza
- 1 sveža blago ljuta paprika
- 1 krastavac
- 1 glavica crvenog luka
- 100g iseckane fete
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- 1 kašika origana
- 3 zelene paprike
- masline po želji
Priprema:
Ova salata se sprema na najjednostavniji način koji možete da zamislite.
Dakle, najpre je potrebno iseći povrće, tj. paprike, crni luk, paradajz i krastavac. Zatim sve te sastjoke pomešajte i izmešajte lepo.
Nakon toga dodajte maslinovo ulje, origano, a na kraju fetu. Zatim opet sve lepo izmešajte dok salata ne dobije lepu boju od fete.
Na kraju ukoliko volite, dodajte i masline i uživajte!