Čak i početnici će uspeti da ga naprave uz malo truda, a većinu sastojaka imate u svojoj kuhinji.
Moćna budeva spada u nisko kalorične namirnice koja ne sadrži zasićene masnoće, te je idealna za ljude koji vode računa o liniji i zdravlju.
Bundeva je diuretik i preporučuje se osobama s reumatskim tegobama, gihtom, upalom mokraćnih puteva, bubrega, žuči.
Bogata je vlaknima, mineralima, vitaminima, neretko se koristi u fitoterapiji, a i moćan je antioksidans, te će za ovu zimu biti idealna za ukusni džem koji će voleti čitava porodica.
Sastojci:
kilogram očišćenje bundeve
3 jabuke
600 grama šećera
limun
narandža
cimet
đumbir
Priprema:
Iseći bundevu na kockice i staviti u šerpu, a potom dodati i seckane jabuke. Kuvajte dok ne omekša, a potom izmiksati štapnim mikserom, pa dodati šećer, sok od limuna, rendane korice, začine i narandže.
Kuvajte smesu još petnaest minuta uz povremeno mešanje. Vrući džem prebaciti u vrele tegle i zatvoriti hermetički.
Ukus i posebna jesenja aroma će vas oduševiti, a ovaj desert možete konzumirati do godinu dana.