prste da poližete!

Ni manje vremena, ni boljeg ukusa! Slasni CIGARA-BUREK po tradicionalnom turskom receptu pravi se ― u tiganju

Možete ih puniti i dinstanim mlevenim mesom, i spanaćem, i krompirom i na bezbroj načina, ali ako pitate Turke ― od cigara-bureka sa sirom i peršunom nema boljeg!

foto: nelea33/Shutterstock

Ne morate da provedete sate u kuhinji, ne morate da uključujete rernu!

 

Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i vrlo malo vremena da napravite ukusan doručak ili večeru koji će ljubitelji bureka ceniti.


Služite ga uz jogurt, spakujte ga za posao, uživajte u njemu, a nakon što savladate pripremu ovog ukusnog jela ― slobodno unapredite bazični recept tako što ćete eksperimentisati sa začinima i tipovima punjenja.


Sastojci:

 

  • pakovanje kora za pitu
  • 600 grama slatnog i sitnog sira
  • 100 grama sitno seckanog peršuna
  • 2 jajeta
  • ulje

 

Priprema


U jednoj dubokoj činiji umutite jaja, pa pomešajte sa sirom i peršunom.
Kore za pitu isecite na dve polovine, pa polovine dijagonalno tako da dobijete trouglove.


Stavite punjenje kašikom na širi deo trougla, pa počnite da rolate prema užem u mini-pite. Preklopite ivice kako fil ne cureo. Kada budete pri vrhu dok motate, četkicom nakvasite krak trougla kako bi se lakše zalepio, odnosno da se cigara-burek ne odmota.


Sipajte ulje u dublji tiganj, pa spuštajte pitice u vrelo ulje i pržite samo nekoliko minuta, dok ne dobiju zlatnu nijansu.


Vadite na papirne ubruse kako bi se ocedio višak masnoće.