Možete ih puniti i dinstanim mlevenim mesom, i spanaćem, i krompirom i na bezbroj načina, ali ako pitate Turke ― od cigara-bureka sa sirom i peršunom nema boljeg!
Ne morate da provedete sate u kuhinji, ne morate da uključujete rernu!
Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka i vrlo malo vremena da napravite ukusan doručak ili večeru koji će ljubitelji bureka ceniti.
Služite ga uz jogurt, spakujte ga za posao, uživajte u njemu, a nakon što savladate pripremu ovog ukusnog jela ― slobodno unapredite bazični recept tako što ćete eksperimentisati sa začinima i tipovima punjenja.
Sastojci:
- pakovanje kora za pitu
- 600 grama slatnog i sitnog sira
- 100 grama sitno seckanog peršuna
- 2 jajeta
- ulje
Priprema
U jednoj dubokoj činiji umutite jaja, pa pomešajte sa sirom i peršunom.
Kore za pitu isecite na dve polovine, pa polovine dijagonalno tako da dobijete trouglove.
Stavite punjenje kašikom na širi deo trougla, pa počnite da rolate prema užem u mini-pite. Preklopite ivice kako fil ne cureo. Kada budete pri vrhu dok motate, četkicom nakvasite krak trougla kako bi se lakše zalepio, odnosno da se cigara-burek ne odmota.
Sipajte ulje u dublji tiganj, pa spuštajte pitice u vrelo ulje i pržite samo nekoliko minuta, dok ne dobiju zlatnu nijansu.
Vadite na papirne ubruse kako bi se ocedio višak masnoće.