Čorba sa sastojkom koji i nije česti gost u svakom domačinstu - sočivom, će očarati svakoga ko je jednom proba.
Možda sočivo ne stavljate često u svoja jela, ali ovo je prilika da uvrstite novi recept u vašu svesku gde ih zapisujete, a potom pripremite čorbu kojju će svi obožavati.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 šargarepa
- so
- biber
- kašika kurkume
- kašika mlevenog đumbira (može i sveži)
- 1 lovorov list
- 6 šolja vode
- 100 g crvenog sočiva
- 100 ml paradajz sosa
Zaprška:
- kašika masti
- kašika aleve paprike
Priprema:
Prvo je potrebno da sve povrće sitno iseckate, a zatim te sastojke stavite u šerpu sa vodom koje je potrebno kuvati 30 minuta, dok sočivo ne nabubri.
Pred kraj dodati đumbir, kurkumu, so i biber po ukusu i dobro sve promešati.
U odvojen tiganj sipati masti i papriku, to ispržiti i dodati u prethodno skuvane sastojke.
Promesati i prokuvati još malo na tihoj vatri, nakon čega je sve potrebno skinuti sa vatre.
( Glossy )