Za samo sat vremena na trpezi ćete imati fantastičan ručak, a miris će okupiti najmilije za tili čas.
Ljubitelji crvenog, kvalitetnog mesa biće očarani sočnom kombinacijom koja se topi u ustima, a pored mlade jagnetine u mleku i puteru možete služiti pržene krompiriće i svežu salatu od kelerabe.
Sastojci:
kilogram jagnjetine
200 grama putera
3 krompira
ruzmarin
tri šoljice mleka
šargarepa
sveži bosiljak
himalajska so
biber
mleveni korijander
Priprema:
Svežu jagnjetinu iseći na kocke, dodajte himalajsku so, biber, rendanu šargerepu i ostaviti po strani dok ne pripremite vatrostalnu činiju i seckane krompiriće na kolutove. Ćiniju nauljite maslinovim uljem, poređajte jagnjetinu, pa krompire, a nakon toga pospite razmarinom, bosiljkom, korijanderom. Pecite minimum 45 minuta na 200 stepeni, a potom preko mesa sipajte zagrejano mleko, rastopljeni puter i pecite jos 15 minuta na 150 stepeni.