recept dana

Neodoljivi ručak koji će osvojiti porodicu: Pripremite sočnu JAGNJETINU u mleku i puteru

Za samo sat vremena na trpezi ćete imati fantastičan ručak, a miris će okupiti najmilije za tili čas.

foto: Shutterstock

Ljubitelji crvenog, kvalitetnog mesa biće očarani sočnom kombinacijom koja se topi u ustima, a pored mlade jagnetine u mleku i puteru možete služiti pržene krompiriće i svežu salatu od kelerabe.

 

Sastojci:

 

kilogram jagnjetine

200 grama putera

3 krompira

ruzmarin

tri šoljice mleka 

šargarepa

sveži bosiljak

himalajska so

biber

mleveni korijander 

 

Priprema: 

 

Svežu jagnjetinu iseći na kocke, dodajte himalajsku so, biber, rendanu šargerepu i ostaviti po strani dok ne pripremite vatrostalnu činiju i seckane krompiriće na kolutove. Ćiniju nauljite maslinovim uljem, poređajte jagnjetinu, pa krompire, a nakon toga pospite razmarinom, bosiljkom, korijanderom. Pecite minimum 45 minuta na 200 stepeni, a potom preko mesa sipajte zagrejano mleko, rastopljeni puter i pecite jos 15 minuta na 150 stepeni.

 

foto: Shutterstock