UKUSNO

Ukusno, zdravo i ubrzava metabolizam: Nutricionisti ovo jelo preporučuju stalno, a kada ga probate shvatićete zašto (FOTO)

0
U vrtiću širom Srbije ovo je jedno od glavnih jela, a u kućama smo davno zaboravili kako se sprema ovo tradicionalno jelo
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Nekada je svaka kuća mirisila na jagnjeću kapamu, a danas često i ne znamo šta je to. Istina je da nutricionisti smatraju ovo jelo kao jedno do najboljih za jačanje organizma i regulisanje metabolizma, piše Stil.rs

 

Za njegovu pripremu biće vam potrebno malo više vremena (oko 2 sata), i zato preporučujemo da ga spremate vikendom, kad imate više vremena. Uživajte u mirisu, pripremi i degustaciji.

 

Okupite porodicu oko stola i dozvolite im da okuse pravo domaće jelo.

 

Sastojci: 800 gr jagnjećeg mesa, 2 glavice crvenog luka, 3 čena belog luka, 2 šargarepe, 300 gr spanaća, 150 gr pasulja iz konzerve, so, biber, 1 kašičica mlevene začinske paprika, 500 gr paradajz pirea, ulje, kašičica suvog bosiljka.

 

Idealan doručak: Ovo je stari recept za najmekše uštipke 

 

Jagnjeće meso oprati i ostaviti da se ocedi. Iseći na manje, jednake komade. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

 

Lonac srednje veličine zagrejte na umerenu temperaturu i podmažite sa malo ulja. Propržite jagnjeće meso sa svih strana, 5-7 minuta. Izvadite jagnjeće meso. Ubacite iseckan crveni luk i propržite, dok ne postane staklast.

 

Kad je luk gotov, dodajte alevu papriku i iseckani beli luk. Propržite 1 minut.

U lonac dodajte jagnjeće meso, i nalijte ga sa vodom, da ogrezne. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko sat i 45 minuta.

 

Azija, Tajland, Grčka... Ćufte na 5 NAČINA - izaberite šta vam je najviše po volji!

 

Po potrebi dolivati malo vode. U lonac ubaciti spanać isečen sa sitnije trake.

Dodati šargarepu iseckanu na kolutove i pasulj iz konzerve. Kuvati oko 15 minuta.

 

foto: Thinkstock

 

Dodati bosiljak začin. Dodati paradajz pire i ostaviti da se krčka na tihoj temperaturi oko 30 minuta (proveravati da li je meso gotovo).

Isprobati ukus i po potrebi, posoliti i pobiberiti.

makonda-tracker