jelo za sva vremena

Savršenog mirisa, a ukus neverovatan: Špagete sa sosom od mlevenog mesa i domaćeg kečapa su — PRSTE DA POLIŽETE

U vašoj svesci gde zapisujete ukusna jela, mora da se nađe recept za špagete sa najsavšenijim domaćim sosom koji ste ikada probali

foto: Shutterstock/Liliya Kandrashevich

Zagrejte blago vatru, pripremite šerpu, tiganj i sastojke i bacite se na posao jer će vaši ukućani jedva čekati da probaju ovaj savršen recept. 

 

Sastojci: 

 

  • 200 g mlevenog mesa
  • glavica crnog luka
  • beli luk u prahu
  • mešavina začina
  • biber
  • so
  • peršun
  • domaći kečap
  • malo paradajz sosa
  • parmezan
  • 200 g špageta

 

 

Priprema:

 

Prvo je potrebno propržiti sitno isečen crni luk na ulju, a zatim posle nekoliko minuta, dodajte malo vode kako bi se on dodatno izdinstao.

 

Nakon svega ovoga, kada voda ispari, dodati mleveno meso. Kada dobije zadovoljavajuću boju u njega staviti prvo mešavinu začina, so i biber, a nakon toga sipati beli luk u prahu.

 

Zatim je potrebno sipati malo paradajz sosa i pet supenih kašika domaćeg kečapa. Mešati na blagoj vatri dok se sastojci ne sjedine.

 

Pred sam kraj pripreme sosa, dodajte parmezan, promešajte a zatim samo stavite malo peršuna.

 

Uporedo je potrebno skuvati špagete. U kljucaloj vodi je potrebno staviti malu kašičicu soli i vrlo malo ulja pa kuvati dok špagete ne dobiju željenu mekoću.

 

Sada je vreme da sve servirate i degustirate ovo ukusno jelo.