U vašoj svesci gde zapisujete ukusna jela, mora da se nađe recept za špagete sa najsavšenijim domaćim sosom koji ste ikada probali
Zagrejte blago vatru, pripremite šerpu, tiganj i sastojke i bacite se na posao jer će vaši ukućani jedva čekati da probaju ovaj savršen recept.
Sastojci:
- 200 g mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- beli luk u prahu
- mešavina začina
- biber
- so
- peršun
- domaći kečap
- malo paradajz sosa
- parmezan
- 200 g špageta
Priprema:
Prvo je potrebno propržiti sitno isečen crni luk na ulju, a zatim posle nekoliko minuta, dodajte malo vode kako bi se on dodatno izdinstao.
Nakon svega ovoga, kada voda ispari, dodati mleveno meso. Kada dobije zadovoljavajuću boju u njega staviti prvo mešavinu začina, so i biber, a nakon toga sipati beli luk u prahu.
Zatim je potrebno sipati malo paradajz sosa i pet supenih kašika domaćeg kečapa. Mešati na blagoj vatri dok se sastojci ne sjedine.
Pred sam kraj pripreme sosa, dodajte parmezan, promešajte a zatim samo stavite malo peršuna.
Uporedo je potrebno skuvati špagete. U kljucaloj vodi je potrebno staviti malu kašičicu soli i vrlo malo ulja pa kuvati dok špagete ne dobiju željenu mekoću.
Sada je vreme da sve servirate i degustirate ovo ukusno jelo.