Kada ih samo jednom spremite i probate, od tog trenutka ćete svaki dan želeti da imate ove palačinke na trpezi
Ukoliko ste ljubitelj palačinki, a želeli bi da pored slatkih koje stalno jedete degustirate i slane, onda je ovo pravi recept za vas.
Sastojci:
Za palačinke:
Za nadev:
- 200 g komadića šunke
- pavlaka
- vegeta
- 150 g rendanog kačkavala
- malo majoneza
- malo karija
Za pohovanje:
- 2 kašike brašna
- 2 jajeta
- 5 kašika prezli
Priprema:
Prvo je potrebno pripremiti i ispeći palačinke. Dakle, prvo umutite jaja, dodajte ulje mleko i vodu. Zatim je potrebno da postepeno dodajete brašno kako ne bi ostalo grumenčića. Nakon toga stavite šećer i so.
Kada ispečete paklačinke vreme je da ih filujete. Prvo ih premažite pavlakom i majonezom, a zatim dodajte malo vegete i karija. Nakon ovoga stavite šunku i kaškavalj. Uvijte ih i zatvorite čačkalicama.
Vreme je za pohovanje. Prvo ih blago stavite u brašno, zatim u jaja, a ond aih dobro uvaljajte u prezle pa pržite u vrelom ulju dok ne porumene.