noviteti u ishrani

Zovu ga kraljem povrća zbog vitamina i minerala koje poseduje: Po receptu Viktorije Bekam — spremite ČIPS OD KELJA

Modna dizajnerka mnogo pažnje posvećuje održavanju svog vitkog izgleda, pa sada otkriva kako sprema svoju omiljeni čips. 

foto: Profimedia

 

Viktorija Bekam poznata je po tome da ima posebne režime ishrane kako bi održala svoj ten i vitku liniju. Tako ona da bi zadržala blistav izgled svaki dan jede losos, a nedavno je izjavila i da joj je omiljeno jelo so na tost hlebu od celog zrna pšenice šta je šokiralo njene fanove. 

 

Međutim, ona je sada istupila sa novim receptom za pripremu čipsa od kelja koji je poznat kao kralj povrća zbog vitamina i minerala, a uz to odličan je za probavu i deluje protivupalno. 

 

— I ja volim da grickam. Tako da mi nedostaju ti mali zalogaji. Zato sam izabrala da pripremam čips od kelja koji mi je omiljeno. U jednoj šolji ove biljke ima 36 kalorija i nula masti. Priznajem da nije privlačan kada se skuva, ali kada da ispečem potpuno menja ukus, a priprema se jednostavno: listove kelja premažite maslinovim uljem, posolite i pecite u rerni dok ne postanu hrskavi - kazala je Viktorija. 

 

 

Nekada koristim i plavi patlidžan, šargarepu ili paškanat. U zavisnosti kako ih isečem toliko povrće i pečem, ukoliko je deblje mora duže da bude u pećnici. Trudim se da ih narežem tanko i pospem solju i biberom - otkrila je modna dizajnerka.