Neodoljiv spoj ukusa mente, kafe i čokolade sigurno će vam se dopasti, naročito ukoliko ga servirate uz limunanu
Mislili ste da ne može bolje od mešanja kafe i čokolade u receptu? Dodajte onda ekstrakt peperminta i dobićete slatko iznenađenje nenalik bilo kom čokoladnom kolaču koji ste do sad probali.
Sastojci:
- 150 grama mekog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- 150-200 grama čokolade za kuvanje
- 150 grama maslaca
- 100 grama šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kesice instant-kafe po ukusu
- 1 kašika ekstrakta mente
- 1 kašičica kakaoa
- 3 jajeta
Priprema
Umutiti penasto jaja uz postepeno dodavanje šećera, vanilinog šećera i ekstrakta nane, pa dodati maslac koji je odstojao na sobnoj temperaturi. Potom dodati izlomljenu čokoladu, pa postepeno sipati brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo, kakaoom i instant-kafom, uz neprestano mešanje.
Potom izliti u dublji pleh obložen pek-papirom, pa peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni, najmanje 20 minuta. Proveriti testom čačkalicom da li je pečeno: ubosti kolač na sredini, a ako izađe čista ― pečen je!
Sačekajte da se malo prohladi, pa isecite na kocke. Idelno je služiti ove braunije s kuglom sladoleda od limuna ili limunanom.