neodoljive

Mekše od pamuka, slađe od šećera: Superbrze KIFLICE SA DŽEMOM koje morate probati (RECEPT)

Predstavljamo vam recept za najukusnije starinske kiflice koje će biti još ukusnije ako ih pravite s domaćim džemom od šljiva

foto: Shutterstock

 

Prave se brzo, vazdušaste su i mališani ih obožavaju!


Sastojci:

 

 

  • 700 grama oštrog brašna
  • 250 mililitara ulja
  • 250 mililitara jogurta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • džem od šljiva
  • 200 grama šećera u prahu

 

Priprema


Rernu zagrejati na 200 stepeni.


Pomešati jogurt i ulje, pa postepeno dodavati brašno pomešano s praškom za pecivo. Zamesiti uz dodavanje brašna po potrebi, pa razvući testo oklagijom i seći ga na trougliće


Na svaki trougao staviti džema po ukusu, pa motati u kiflice i ređati u pleh obložen pek-papirom.


Peći oko 20 do 30 minuta.


Nakon što se prohlade, posuti šećerom u prahu.