odličan je!

Nema boljeg DORUČKA i deserta uz KAFU ILI ČAJ: Biskvit-kolač od jabuka može vam trajati DANIMA

Brzi doručak, lagana poslastica uz kafu ili užina na brzinu... Ovaj biskvit od jabuka možete jesti u bilo koje doba dana, a ako ga slučajno ne pojedete odmah, biće svež čak 4 dana!

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 600 g jabuka
  • 300 g brašna
  • 350 ml grčkog jogurta
  • 200 g šećera + 80 g šećera
  • 3 jaja
  • 150 ml ulja
  • 50 ml limunovog soka
  • 2 kašike maslaca
  • 3 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice cimeta
  • pola kašičice sode bikarbone
  • prstohvat soli


Postupak:

 

Rernu najpre zagrejte na 180 stepeni. Pleh za pečenje podmažite uljem ili namastite, a ulje, šećer, jogurt, sok od limuna, jaja i vanilu sjedinite u većoj činiji.

 

Jabuke oljuštite, iseckajte i sipajte u smesu. Tada dospite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, malo cimeta i mešajte do kompaktne smese. Ono što je preostalo od cimeta pomešajte s 80 grama šećera (može i smeđi), pa dodaje maslac i ostavite sa strane.

 

Prvo sipajte polovinu smese u pleh, onda sipajte smesu šećera, cimeta i maslaca, pa dodajte drugu polovinu smese. Pecite oko 50 minuta sa aluminijumskom folijom i pred kraj je skinite. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen.

 

Najbolja stvar kod ovog biskvita je što na sobnoj temperaturi može da stoji i do 4 dana, a da ostane ukusan za jelo.

 

Probajte i jesenji puding-kolač s jabukama, slasne palačinke od jabuka, ili jednostavan kolač s jabukama od 4 sastojka.