Iako se obično jede bez mesa, ovakav način pripreme sataraša pruža još bogatije i ukusnije jelo
Sastojci:
- 3 zelene paprike
- 3 crvene paprike
- 4 paradajza
- 1 velika glavica crnog luka
- 350 grama svinjetine sečene na sitne kocke
- 1 jaje
- 100 mililitara soka od paradajza
- so, bosiljak, origano... po ukusu
Priprema
Najpre potopite paradajz u vrelu vodu da bi se lakše ljuštio.
Prodinstajte na malo uklja sitno seckan crni luk, pa dodajte meso. Dolijte malo vode i ostavite da se krčka deset minuta, uz povremeno mešanje, pa sipajte začine.
Dodajte paprike isečene na kvadratiće, a posle nekoliko minuta i paradajz.
Sve dobro promešajte i ostavite da se krčka pola sata na srednjoj vatri.
Kad sataraš bude pri kraju, dodajte sok od paradajza, a potom i umućeno jaje.
Sve dobro promešajte i dinstajte još nekoliko minuta.
( Glossy )