slasno i zasitno

Varijanta S MESOM je još ukusnija: Izdašni domaći SATARAŠ koji će vas satima držati sitima (RECEPT)

Iako se obično jede bez mesa, ovakav način pripreme sataraša pruža još bogatije i ukusnije jelo

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 3 zelene paprike
  • 3 crvene paprike
  • 4 paradajza
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 350 grama svinjetine sečene na sitne kocke
  • 1 jaje
  • 100 mililitara soka od paradajza
  • so, bosiljak, origano... po ukusu


Priprema


Najpre potopite paradajz u vrelu vodu da bi se lakše ljuštio.


Prodinstajte na malo uklja sitno seckan crni luk, pa dodajte meso. Dolijte malo vode i ostavite da se krčka deset minuta, uz povremeno mešanje, pa sipajte začine.


Dodajte paprike isečene na kvadratiće, a posle nekoliko minuta i paradajz.
Sve dobro promešajte i ostavite da se krčka pola sata na srednjoj vatri.


Kad sataraš bude pri kraju, dodajte sok od paradajza, a potom i umućeno jaje.
Sve dobro promešajte i dinstajte još nekoliko minuta.