recept dana

Ljubitelji aromatičnih ukusa će se oduševiti: Evo kako da napravite domaće kiflice sa GORGONZOLOM i karijem

Pozovite na večeru prijatelje i porodicu, a uz svežu salatu i jogurt će se savršeno slagati.

foto: Shutterstock

Mekano testo i rapsodija ukusa je pravi opis ovih domaćih kiflica, koje će biti idealno rešenje za večernji obrok. 

 

Sastojci:

 

100 ml mleka

100 ml vode

100 ml ulja

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice šećera

1 kesica suvog kvasca

oko 500 g brašna

 

Za nadev:

 

300 grama gorgonzole

kari

himalajska so

biber

maslinovo ulje

bosiljak

 

Za premaz:

 

jaje + susam

 

Priprema:

 

U odgorajuću posudu usuti brašno, dodati suvi kvasac, so, šećer, izmešati, dodati mlako mleko, ulje, mlaku vodu te umesiti testo. Ostaviti da odstoji pola sata. Za to vreme, meso propržiti na zagrejanom ulju, začiniti po ukusu, te ostaviti da se ohladi. Nadošlo testo rastanjiti oklagijom u veliki krug i seći trouglove. U svaku kiflicu staviti po kašiku nadeva i zaviti. Posuti susamom i premazati jajetom. Peći 20 minuta na 180 stepeni.

 

 

foto: Shutterstock