Pozovite na večeru prijatelje i porodicu, a uz svežu salatu i jogurt će se savršeno slagati.
Mekano testo i rapsodija ukusa je pravi opis ovih domaćih kiflica, koje će biti idealno rešenje za večernji obrok.
Sastojci:
100 ml mleka
100 ml vode
100 ml ulja
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
1 kesica suvog kvasca
oko 500 g brašna
Za nadev:
300 grama gorgonzole
kari
himalajska so
biber
maslinovo ulje
bosiljak
Za premaz:
jaje + susam
Priprema:
U odgorajuću posudu usuti brašno, dodati suvi kvasac, so, šećer, izmešati, dodati mlako mleko, ulje, mlaku vodu te umesiti testo. Ostaviti da odstoji pola sata. Za to vreme, meso propržiti na zagrejanom ulju, začiniti po ukusu, te ostaviti da se ohladi. Nadošlo testo rastanjiti oklagijom u veliki krug i seći trouglove. U svaku kiflicu staviti po kašiku nadeva i zaviti. Posuti susamom i premazati jajetom. Peći 20 minuta na 180 stepeni.