obavezno probajte

Zaslađuje, rashlađuje i miluje nepca: Neodoljivi NEGRO KOLAČ je poslastičarska čarolija na tanjiru (RECEPT)

Brzi kolač sa džemom, kakaoom i čokoladom pravo je slatko zadovoljstvo za kraj leta. Služite ovu poslasticu uz kafu i uživanje je zagarantovano!

foto: Shutterstock

Sastojci:


Za kolač

  • 25 kašika brašna
  • 13 kašika mleka
  • 12 kašika kristal šećera
  • 5 kašika džema po ukusu
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 žumanca
  • 70 grama maslaca

 

Za šam

  • 10 kašika šećera
  • 4 belanceta

 

Dekoracija

  • rendana čokolada,

 

Priprema


Zagrejte rernu na 200 stepeni.


Umutite maslac i šećer dok ne dobijete kremastu teksturu, pa dodajte žumance, dodatno umutite, sipajte brašno i prašak za pecivo, mutite, pa sipajte i mleko i kakao.


Nakon što dobro promešate, izlijte u pleh obložen pek-papirom, pa pecite dvadesetak minuta. Izvadite, pa smanjite temperaturu na 170 stepeni.


Pošto izvadite kolač, premažite ga džemom, a na to sipajte dobro umućen šam od belanaca i šećera.


Potom narendajte čokoladu i stavite u rernu na 170 stepeni da se osuše belanca još desetak minuta.


Isecite na kocke i stavite u frižider da se hladi.