poći će vam voda na usta

Ne može KREMASTIJE, SLAĐE ni UKUSNIJE: Superbrzi ČIZKEJK sa čokoladnim keksom koji se ne peče (RECEPT)

Ne treba vam mnogo vremena, a rezultat je izvrsna poslastica po svačijem ukusu

foto: Shutterstock

Ukoliko u odnosu na voćne preferirate čokoladne dezerte, ovaj lagani čizkejk je idealan za vaša nepca.

Sastojci:

  • 400 grama sendvič-keksa od čokolade
  • 450 grama krem-sira
  • 400 mililitara slatke pavlake
  • 4 supene kašike maslaca
  • 12 supenih kašika šećera u prahu
  • 1 kesica vanilinog šećera

Dekoracija

  • Rendana čokolada, čokoladni sendvič-keks, listići sveže nane


Priprema


Za koru


Odvojte deset keksića sa strane, a ostalo sameljite ili u aparatu za mlevenje ili u blenderu. Mleveni keks pomešajte s prethodno istopljenim maslacem, pa kada dobijete kompaktnu masu, dobro je utisnite u podmazan kalup, pa ga odložite u frižider.


Za fil


Nakon sat vremena, umutite slatku pavlaku ručnim mikserom, pa joj dodajte prethodno odvojeno umućen krem-sir, šećer i vanilin šećer i sve dobro promešajte silikonskom špatulom. Zatim onih deset keksića koje se odvojili izlomite na što manje komade ili vrlo kratko stavite u blender, pa pospite njima ovu smesu i dobro promešajte.


Zatim ovom slatkom mešavinom prelijte koru utisnutu u kalup, poravnajte i ostavite preko noći da se stegne.


Dekoracija


Ukrasite rendom čokoladom ili utiskivanjem celih keksića i seckanim listićima osvežavajuće nane.