Ukoliko jednu bananu stavite u pirinač, a potom je prosušite fenom, desiće se prava magija: od braon banane dobićete ponovo žutu!
Dok neki ljudi vole zelene, gotovo nezrele banane, drugi više vole kad su žute, mekane, sa crnim tačkicama. Zrele banane su dobre za naš organizam, a bogate su vitaminom B i C, kao i kalijumom i antioksidansima.
Međutim, neki ljudi ne vole kad je banana prezrela, braon, pa je tada češće bace nego pojedu. Ni deci nije najdraže da jedu banane koje su prezrele.
Ukoliko biste i vi radije jeli bananu koja nije postala sasvim smeđa, postoji jedan trik kako da ponovo dobije žutu boju.
Potrebni su vam pirinač i fen za kosu.
Stavite u kesu (najbolje zip-kesu, onu sa zatvaračem) pirinač, a onda i bananu. Dobro bi bilo da pirinač pokrije bananu. Ostavite sat vremena da odstoji.
Bananu izvadite i sušite fenom za kosu na niskoj temperaturi. Banana će ponovo postati žuta!