NEOBIČNA PRIČA

Dejvid Duhovni slavi 61. rođendan: Proslavio ga je DOSIJE X, a BRAČNA idila se raspala usled raskalašnog ponašanja

Sa koleginicom Teom Leoni dobio je dvoje naslednika, koji su mu velika motivacija u životu.

foto: Profimedia

Dejvid Vilijam Duhovni publici je postao veoma interesantan ulogom FBI - agenta (Foksa Madlera) u hit serijalu "Dosije X", koji ga je proslavio i dao novu dimenziju njegovom glumačkom stvaralaštvu.

 

Rođen je na današnji dan 1960. godine u Njujorku, u mlutikulturalnoj porodici, majke Margaret koja dolazi iz Škotkse i oca Amrama, koji je Jevrejin. S obzirom na to da mu je otac bio istaknuti pisac, književnost i umetnost su ga odmalena pratile, te je nakon gimnazije upisao studije u Prinstonu, gde je bio student engleske književnosti na "Jejl" univerzitetu. 

 

Ljubavni život Dejvida je više intrigirao javnost, od njegovih glumačkih poduhvata, a emocionalna previranja tokom braka sa koleginicom Teom Leoni su ga dovela do toga da zatraži pomoć stručnjaka jer bio zavistan od intimnih odnosa sa nepoznatim damama.

 

foto: Profimedia

Nakon snimanja televizijskog formata "Kalifornikacija", glumac je upao u vrzino kolo samoljublja, strasti i uživanja popularnosti, stoga nije mogao da odbije udvaranja mnogobrojih žena, što ga je koštalo istinske sreće i porodičnih vrednosti. 

 

Sa Teom je dobio dvoje dece, naslednicu Madlen Vest i sina Kida Milera, koji su danas u dvadesetim godinama.

 

Glumac je mir pronašao u Kaliforniji, a na javnim dešavanjima se ne pojavljuje često.