jenostavno

VOLITE LI PEČURKE, PILETINU I KREMASTI SOS? Donosimo vam brzi recept za preukusnu hranu

Belo meso u sosu od pečuraka pripremićete za manje od pola sata

foto: Printscreen/Youtube/Kazan

Ako ste došli umorni sa posla ili jednostavno želite da napravite nešto brzo i lako, piletina u kremastom sosu od pečurka, je odlično rešenje. Možete je služiti sa pirinčem ili pire krompirom ili jednostavno bez ičega, samo sa parčetom hleba.

 

Sastojci:

 

  • 300 g pilećeg filea
  • 250 g šampinjona
  • 30 g putera
  • 150 g pavlake za kuvanje
  • 50 ml vode
  • 1 čen belog luka
  • peršun

 

Priprema:

 

Meso isecite na tanke šnicle, posolite i pobiberite, pa propržite na ulju i puteru (15 g). Zatim izvadite meso, pa dodajte seckane pečurke i preostali puter (15 g). Kada se pečurke ukrčkaju sipajte pavlaku za kuvanje i vodu. Posolite i pobiberite, pa posle nekog vremena vratite meso. Na kraju dodajte seckani beli luk i peršun i kuvajte još par minuta.