Toliko jednostavno, a krajnji rezultat je mekani biskvit od piškota, kremasti fil od maskarpone sira i žele od jagoda. Još jedan plus za pravljenje ovog kolača je taj što se ne peče.
Kolači bez pečenja su idealni za početnike u kuvanju, ali su i odlično rešenje za iskusne domaćice koje žele brzi i ukusne deserte koji će ostaviti utisak na goste.
Sastojci:
- 300 g piškota
- 200 ml mleka
- 100 ml slakte pavlake
- 500 g maskarpone sira
- 500 g krem sira
- 100 g šećera u prahu
- 100 ml pavlake
- 10 ml limunovog soka
- 10 ml ekstrakta vanile
Još:
- 200 g smrznutih jagoda
- 20 g kukuruznog skroba
- 50 g šećera
- 20 ml vode
Priprema:
Piškote umočite u mleko i ređajte u pleh. Slatku pavlaku, maskarpone, krem sir, šećer u prahu, pavlaku, limunov sok i ekstrakt vanile dobro umutite da se sve sjedini. Sipajte pola fila preko piškota i stavite u frižider na pola sata.
Jagode usitnite u blenderu, pa stavite u tiganj sa malo vode. Dodajte šećer, skrob i kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Sipajte preko fila i stavite da se ohladi nekih pola sata. Preko stavite preostali fil i piškote.