Uživajte u fenomenalnom ukusu ove preukusne poslastice.
Savršena poslastica za predstojeću sezonu šljiva. Tradicionalne knedle koje su pravile naše bake. Evo kako možete i vi da ih napravite, piše Stvar ukusa.
Sastojci:
- kilogram i po krompira
- 200 g griza
- 1 i po šoljica ulja
- 3 jaja
- 100-150 g brašna
- 200 g prezli
- 150 g šećera
- šljive
Priprema
Krompir obariti i ispasirati, pa na vruć krompir sipati 200 g griza. Kad se prohladi dodati jednu i po šoljicu ulja i 3 jaja, ali postepeno jedno po jedno. Zatim dodati brašno između 100 i 150 grama.
Praviti loptice, unutra stavljati šljivu, skuvati u ključaloj vodi, a zatim valjati u prezle ispržene sa šećerom. Knedle su gotove kad isplivaju na površinu.
Ovako pripremljene knedle sa šljivama biće sočne i mekane.
( Izvor: Stvar ukusa )