ledena i fina

NE PEČE SE I SAVRŠENO JE KREMASTA: Čokoladna SLADOLED torta gotova je za tili čas (RECEPT)

Idealno rešenje kad vam se u toplim danima prijede nešto slatko

foto: Youtube Printscreen, Schnelle Rezepte

Sastojci:

 

  • 170 g čokoladnog keksa
  • 50 g maslaca
  • 100 g crne čokolade
  • 500 g slatke pavlake
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 200 g kondenzovanog mleka
  • 2 kašike kakaoa

 

PROČITAJTE JOŠ I:

 

BEZ ŠEĆERA, MLEKA ILI JAJA: Sladoled od 3 vrste voća za čiju pripremu vam treba par minuta (RECEPT)

 

Priprema:


Usitnite keks u blenderu, pa mu dodajte maslac i kašiku slatke pavlake. Dobro promešajte.

 

Sipajte smesu u kalup (prečnika 18cm), utisnite i poravnajte.

 

Istopite čokoladu i 100 grama slatke pavlake.

 

U ostatak slatke pavlake dodajte vanilu i kondenzovano mleko. Umutite. Smesu podelite na dva dela; u jedan dodajte kakao.

 

Preko keksa sipajte nekoliko kašika crnog, pa belog fina. Iscrtajte okolo istopljenom čokoladom. Prelijte čokoladnom glazurom.

 

Ostavite nekoliko sati u frižideru.