zalogaji iz raja

TORTA KOJU SVAKO UME DA NAPRAVI: Veličanstvena poslastica od KOKOSA i BELE ČOKOLADE topi se u ustima (RECEPT)

Vrlo je lagana, a ukus je jednostavno neverovatan!

foto: Shutterstock

Da sve bude još bolje, pravi se vrlo lako i ne zahteva posebne kulinarske veštine.

 

Sastojci


Kora:

 

  • 6 jaja
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 150 g mlevenih badema
  • 150 g bele čokolade
  • 80 g oštrog brašna
  • ½ kesice praška za pecivo
  • 30 ml hladne vode


Fil:

 

  • 500 ml mleka
  • 4 kašike oštrog brašna
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g kokosovog brašna
  • 180 g putera
  • Dekoracija:
  • kokosovo brašno
  • kandirano voće

 

Priprema

 

Rernu zagrejati na 180°C. Belanca s polovinom šećera (60 g) umutiti u čvrst sneg. Žumanca, preostali šećer i vanilin šećer penasto umutiti, dodati mlevene bademe, otopljenu čokoladu i vodu.

 

Dodati brašno i prašak za pecivo. Na kraju, lagano umešati sneg od belanaca. Smesu izliti u pripremljen pleh i peći oko 40 minuta. Koru ohladiti i preseći na 3 kore. Fil: Brašno promešati s 1 dl mleka da bude bez grudvica. Ostatak mleka kuvati sa šećerom, vanilin šećerom i kokosom, uz povremeno mešanje.

 

Kad proključa, umešati brašno. Kuvati dok se ne zgusne. Fil ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti puter i pomešati s ohlađenim filom.

 

Nafilovati kore i premazati celu tortu. Ohlađenu tortu posuti kokosovim brašnom i ukrasiti kandiranim voćem.