Vrlo je lagana, a ukus je jednostavno neverovatan!
Da sve bude još bolje, pravi se vrlo lako i ne zahteva posebne kulinarske veštine.
Sastojci
Kora:
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 150 g mlevenih badema
- 150 g bele čokolade
- 80 g oštrog brašna
- ½ kesice praška za pecivo
- 30 ml hladne vode
Fil:
- 500 ml mleka
- 4 kašike oštrog brašna
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g kokosovog brašna
- 180 g putera
- Dekoracija:
- kokosovo brašno
- kandirano voće
Priprema
Rernu zagrejati na 180°C. Belanca s polovinom šećera (60 g) umutiti u čvrst sneg. Žumanca, preostali šećer i vanilin šećer penasto umutiti, dodati mlevene bademe, otopljenu čokoladu i vodu.
Dodati brašno i prašak za pecivo. Na kraju, lagano umešati sneg od belanaca. Smesu izliti u pripremljen pleh i peći oko 40 minuta. Koru ohladiti i preseći na 3 kore. Fil: Brašno promešati s 1 dl mleka da bude bez grudvica. Ostatak mleka kuvati sa šećerom, vanilin šećerom i kokosom, uz povremeno mešanje.
Kad proključa, umešati brašno. Kuvati dok se ne zgusne. Fil ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti puter i pomešati s ohlađenim filom.
Nafilovati kore i premazati celu tortu. Ohlađenu tortu posuti kokosovim brašnom i ukrasiti kandiranim voćem.