Čak i ako niste vični pripremi poslastica, ovo ćete umeti, a razultat je neverovatan
Sastojci:
Za testo
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 150 g putera
- jedno jaje
- rendana kora limuna
- so
Za fil
- 1 celo jaje
- 1 žumance
- 2 kašike šećera
- 150 g slatke pavlake
- limunov sok (jedan veći ili dva manja limuna)
- pomorandžin sok
Priprema
Priprema kore
Ukljupčite rernu na 200 stepeni.
Umutite puter i šećer, pa postepeno dodajte jaje, koru limuna, malo soli i tek na kraju brašno. Kad dobijete kompatnu i glatku masu, zamotajte u foliju i ostavite da odstoji u frižiferu najmanje pola sata. Potom ga izvadite i rastanjite pa položite na dno podmazanog kalupa, ali tako da ivice budu podignute uz ivicu.
Bocnite testo viljuškom na nekoliko mesta, pa prekrijte masnim papirom na koja ćete odozgo staviti nekoliko zrna pasulja kako biste ga pritisli.
Pecite na temperaturi od 200 stepeni dvadesetak minuta, pa sklonite zrna pasulja i papir, a koru ostavite da se hladi.
Smanjite temperaturu rerne na 170 stepeni.
Priprema fila
Umutite penasto jaje, jedno žumance i šećer, pa dodajte slatku pavlaku, a na kraju i limunov i pomorandžin sok. Kada smesa bude kompaktna, premažite je preko kore i vratite da se peče još oko pola sata.
Servirajte tek dobro rashlađeno u frižideru kako biste imali slatko i osvežavajuće posluženje.
Dekoracija
Ukrasite svoj slatki tart tanko sečenim listovima pomorandže ili limuna ili rendanom korom i listićima nane.
Uživajte u svakom zalogaju!