Zasladite se jednostavnim čokoladnim desertom po receptu popularne Marte Stjuart
Sastojci:
3 kašike listića badema (oko 75 g)
6 kašika šećera
1 1/4 šoljice brašna (oko 160 g)
¼ kašičice soli
6 kašika hladnog maslaca (oko 90 g)
350 g čokolade (50 % kakaa)
300 ml slatke pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Sitno sameljite bademe.
Pomešajte ih s brašnom, šećerom i solju, pa ih dobro izmešajte.
Dodajte hladni maslac narezan na listiće, pa dobro umesite rukama u mrvičastu smesu.
Prebacite testo u kalup s dnom koje se može odvojiti, pa ga pažljivo utisnite u dno i uz ivice. Pecite otprilike 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju, pa pustite da se u potpunosti ohladi.
Zagrejte pavlaku, pa prelijte preko naseckane čokolade. Mešajte dok se ne otopi, a zatim umešajte vanilu.
Prelijte ganaš preko ohlađenog prhkog testa i ostavite da se hladi sat vremena u frižideru.