Možete ih puniti džemom ili čokoladnim kremom, ali i sirom, pavlakom, slaninom...
Sastojci:
- 4 jaja
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 500 g brašna
- pola kašičice soli
- 1 prašak za pecivo (10 g)
- ulje za prženje (ne treba puno, nije duboko prženje)
Priprema
Kratko umutiti jaja, dodati mleko, vodu, so, brašno, prašak za pecivo. Umutiti sve mikserom. U tiganj staviti malo ulja, zagrejati pa kašikom spuštati testo. Peći na srednjoj temperaturi s obe strane. I to je to. Uživajte!
Napomena za početnike
Kašiku pre prvog spuštanja testa u ulje možete malo umočiti u ulje pa tek onda u testo, tako će lako sići sa kašike. Ili poslužiti se drugom kašikom da bi spustili testo u tiganj.
Ne treba prepuniti kašiku, uštipci narastu tokom prženja. Obavezno smanjiti temperaturu ringle jer će brzo spolja izgoreti a iznutra ostati nepečeno.
Ako želite jesti slatke, u testo možete staviti vanilin šećer i koricu limuna.