neodoljiva

NE MESI SE I MEKANA JE KAO PAMUK: Recept za najukusniju i brzu POGAČU koji svaka kuća mora da ima

Miriše očaravajuće, jednostavno se pravi, a ukus je fantastičan

foto: Profimedia

Sastojci:

 

  • 25 grama kvasca
  • najmanje 400 grama brašna
  • 200 mililitara mleka
  • 100 mililitara vode
  • 100 mililitara ulja
  • 2 kašičice šećera
  • 1 kašičica soli


Priprema


Umutiti kvasac u malo mlake vode, pa dodati mlako mleko, šećer i ulje. Postepeno dodavati brašno i so, pa dobro promešati varjačom. Kada se dobije mekano i lepljivo testo, ostavite da odstoji pola sata, a zatim dodajte malo ulja i dobro izmešajte.


Nauljite tepsiju ili je obložite pek-papirom, pa prebacite testo u nju.


Uključite rernu na 200 stepeni, poravnajte testo dlanom i ostavite da slegne 15-ak minuta. Za to vreme će se rerna ugrejati, pa posolite prstohvatom testo i ubacite da se peče oko pola sata.


Najbolja je topla, a može se jesti bar još dva dana —  ali toliko je ukusna da teško da će vam toliko potrajati.