Za današnju dozu slatkog, poslužite se receptom Marthe Stjuart
Sastojci:
300 g glatkog brašna
½ kašičice sode
220 g maslaca
100 g šećera
200 g svetlosmeđeg šećera
1 kašičica soli
2 kašičice ekstrakta vanile
2 jaja (L)
300 g naseckane čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U jednoj posudi pomešajte brašno i sodu. U drugoj posudi umutite omekšali maslac sa šećerom u pahuljastu smesu, pa dodajte jedno po jedno jaje. Smanjite brzinu miksera i dodajte brašno, pa mutite kratko, dok se smesa ne sjedini. Umešajte naseckanu čokoladu.
Nakon kratkog hlađenja, oblikujte kuglice i rasporedite ih po papiru za pečenje s razmakom od barem pet centimetara. Pecite osam do deset minuta, dok ivice ne poprime zlatnosmeđu boju.
Pustite da se keksići u potpunosti ohlade pre nego što ih servirate ili premestite u kutiju s poklopcem.