ODUŠEVITE UKUĆANE

NAJPOPULARNIJA NA INTERNETU: Oduševite ukućane PASTIRSKOM PITOM, britanskim specijalitetom koji je OSVOJIO SVET (RECEPT)

Ako se pitate šta da tokom narednih dana spremate za ručak, ili još bolje za večeru, pastirska pita je odličan izbor.

foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 kašičica ulja

2-3 srednje šargarepe

1 veliki crni luk

500 g mlevene junetine

2 kašičice koncentrovanog paradajz-pirea

1 šolja smrznutog graška

0,5 l goveđeg bujona ili vode

1 lovorov list

1 kašičica aleve paprike

¼ kašičice čilija

900 g krompira

2 dl pavlake za kuvanje

so, biber

 

Priprema:

 

Luk i šargarepu nasckati, pa izdinstati desetak minuta na laganoj vatri.

Dodati meso i dinstati ga dok ne dobije boju.

 

Dodai koncentrat paradajza, grašak, začine i bujon, pa kuvati poklopljeno na tihoj vatri 30 minuta.

 

Od krompira napraviti pire i umešati u njega pavlaku za kuvanje.

 

Meso prebaciti u kalup za pečenje, po njemu razmazati krompir, staviti u rernu i peći 20-25 minuta na 180 stepeni.