brzi recept

SAVRŠENO PREDJELO OD VIŠKA SKUVANIH JAJA: Napravite slane PUNJENE KORPICE za svega nekoliko minuta (RECEPT)

Pored uskršnjeg ručka možete napraviti i predjelo od kuvanih jaja, a ovaj recept taman će vam poslužiti ukoliko vam ostane previše jaja.

foto: Printscreen/ YouTube Akis Petretzikis

Uživaćete u ovom gurmanskom specijalitetu, a pogledajte šta vam je potrebno za njega.

 

— 8 kuvanih jaja

— 8 listića pršute ili slanine

— kutija krem sira

— paradajz

— so

— mleveni crni biber

— 100 ml pavlake

— svež peršun

 

Priprema:

 

Oljuštite kuvana jaja, a zatim odsecite gornji deo tako da dobijete ravnu površinu i izvadite žumanca. Izgnječite žumanca, dodajte krem sir i začinite. Ovom smesom punite belanca i ređajte u činiju. Paradajz isecite na kolutove, a zatim svako jaje stavite na kolut. Napunjenim korpicama dodajte slaninu i dodajte grančicu peršuna.