keks, orasi, pomorandža...

NE PEČE SE I SPOJ JE OČARAVAJUĆIH UKUSA: Slatko USKRŠNJE GNEZDO ZA JAJA je torta kojoj je nemoguće odoleti (RECEPT)

Lepo izgleda, još je lepšeg ukusa!

foto: Shutterstock

Sastojci


Za koru:

 

  • 300g mlevenog keksa
  • 150g mlevenih oraha
  • 150g šećera u prahu
  • 1 jaje
  • sok od narandže


Za fil:

 

  • 2 pudinga od vanile
  • 0,5 l mleka
  • 250 gr putera ili margarina
  • žele bombone
  • piškote
  • 14 čokoladnih bananica
  • dekoracija
  • šlag

 

 

Priprema


Umesiti koru od navedenih sastojaka, pa je zatim oblikovati po želji.

 

Fil podeliti na tri dela.

 

Prvi deo fila staviti preko oblikovane kore. Preko fila poređati piškote natopljene u mleku. Preko piškota ponovo premazati fil.

 

Preko fila poređati bananice. Zatim opet premazati filom. Dekorisati šlagom.

 

Od rendane čokolade napraviti uskršnje "gnezdo". Ukrasiti slatkim uskršnjim jajima.