Jednostavni za pripremu i meki, ovi mafini idealan su recept za doručak ili lagani desert...
Sastojci za mafine:
180 g brašna
150 g šećera
1/2 kašičice soli
2 kašičice praška za pecivo
80 ml suncokretovog ulja
1 jaje
120 ml mleka
180 g naseckanih jagoda
Sastojci za glazuru:
120 g šećera u prahu
2 kašičice mleka
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Premažite pleh za mafine maslacem.
U posudi pomešajte brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Stavite na stranu.
Penasto umutite jaje, pa mu dodajte ulje i mleko. Potom, drvenom kašikom umešajte pripremljenu smesu brašna.
Na kraju dodajte jagode i lagano promešajte. Ulijte testo u pleh za mafine.
Pecite otprilike 15-ak minuta, pa proverite čačkalicom jesu li pečeni. Ostavite mafine da se ohlade pre nego ih izvadite iz kalupa.
U maloj činiji pomešajte šećer u prahu i mleko dok grudvice ne nestanu. Kad se mafini ohlade, prošarajte ih glazurom.