recept

MOGU KAO DORUČAK, MOGU KAO DESERT: Mekani mafini sa JAGODAMA prave se NAJLAKŠE moguće, a OČARAVAJU ukusom

Jednostavni za pripremu i meki, ovi mafini idealan su recept za doručak ili lagani desert...

foto: Shutterstock

Sastojci za mafine:

 

180 g brašna

150 g šećera

1/2 kašičice soli

2 kašičice praška za pecivo

80 ml suncokretovog ulja

1 jaje

120 ml mleka

180 g naseckanih jagoda

 

Sastojci za glazuru:

 

120 g šećera u prahu

2 kašičice mleka

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 200 stepeni. Premažite pleh za mafine maslacem.

 

U posudi pomešajte brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Stavite na stranu.

 

Penasto umutite jaje, pa mu dodajte ulje i mleko. Potom, drvenom kašikom umešajte pripremljenu smesu brašna.

 

Na kraju dodajte jagode i lagano promešajte. Ulijte testo u pleh za mafine.

 

Pecite otprilike 15-ak minuta, pa proverite čačkalicom jesu li pečeni. Ostavite mafine da se ohlade pre nego ih izvadite iz kalupa.

 

U maloj činiji pomešajte šećer u prahu i mleko dok grudvice ne nestanu. Kad se mafini ohlade, prošarajte ih glazurom.