Ne treba vam mnogo vremena ni sastojaka, a ukus je izvanredan.
Sastojci:
- 500 g tankih kora
- 2 glavice crnog luka
- 2 krompira
- 400 g šampinjona
- 3 kašike ulja
- so
- biber
- suvi začin
Za premaz kora:
- 300 ml kisele vode
- 100 ml ulja
Priprema
U zagrejano ulje (3 supene kašike) stavite crni luk i pržite. Dodati kafenu kašičicu soli i propržite crni luk par minuta.
Potom dodajte 2 narendana krompira (na krupnije rende) srednje veličine pa promešati. Zatim dodajte naseckane šampinjone, pobiberite i dodajte kašičicu suvog začina. Napravite mešavinu od kisele vode i ulja, dobro promešajte.
Nauljite tepsiju, poređajte kore kao na snimku, pa premažite pripremljenom mešavinom. Filujte burek, ređajte kore, premažite mešavinom za premaz, zatim ponovo filujte i tako u krug dok se sav materijal ne potroši.
Ubacite burek u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite 30-35 min. Kada je burek pečen, isecite ga i služite. Prijatno!