PRSTE DA POLIŽETE

PRAVIĆETE GA I KAD NISU DANI POSTA: Sočni POSNI BUREK pravi se brzo i SAVRŠEN je doručak (RECEPT)

Ne treba vam mnogo vremena ni sastojaka, a ukus je izvanredan.

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 g tankih kora
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 krompira
  • 400 g šampinjona
  • 3 kašike ulja
  • so
  • biber
  • suvi začin

 

Za premaz kora:

 

  • 300 ml kisele vode
  • 100 ml ulja

 

Priprema


U zagrejano ulje (3 supene kašike) stavite crni luk i pržite. Dodati kafenu kašičicu soli i propržite crni luk par minuta.


Potom dodajte 2 narendana krompira (na krupnije rende) srednje veličine pa promešati. Zatim dodajte naseckane šampinjone, pobiberite i dodajte kašičicu suvog začina. Napravite mešavinu od kisele vode i ulja, dobro promešajte.


Nauljite tepsiju, poređajte kore kao na snimku, pa premažite pripremljenom mešavinom. Filujte burek, ređajte kore, premažite mešavinom za premaz, zatim ponovo filujte i tako u krug dok se sav materijal ne potroši.


Ubacite burek u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite 30-35 min. Kada je burek pečen, isecite ga i služite. Prijatno!