Brzinski recept koji može da napravi svako, a odlično je i sutradan!
Sastojci:
900 g krompira
100 g crnog luka
so
biber
100-200 ml ulja
250 g brašna
90 g spanaća
Priprema:
Odmah uključite rernu da se greje na 220 C.
Oljušten i opran krompir i luk izrendajte. Dodajte so, biber, brašno i dobro promešajte. Dodajte spanać (opran i očišen) i ulje. Sjedinite sve sastojke.
Ulje dodajte u zavisnosti od vašeg ukusa. Dovoljno je i 100 ml, ali ako hoćete ukusniju pitu, dodajte malo više.
Tepsiju nauljite i stavite u zagrejanu rernu da se ulje zagreje. Zatim izvadite iz rerne i sipajte smesu. Vratite u rernu i pecite oko 40 minuta na 220 C. Pečenu pitu prekrijte folijim ili krpom i ostavite da se prohladi. Tek kad je prohlađena je isecite i poslužite.
Korišćena tepsija je prečnika 30 cm.