recept

IDEALAN DORUČAK I VEČERA OD PAR SASTOJAKA: Krompiruša BEZ KORA uz dodatak spanaća je NAJBRŽI I NAJUKUSNIJI obrok za sve

Brzinski recept koji može da napravi svako, a odlično je i sutradan!

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

900 g krompira

100 g crnog luka

so

biber

100-200 ml ulja

250 g brašna

90 g spanaća

 

Priprema:

 

Odmah uključite rernu da se greje na 220 C.

Oljušten i opran krompir i luk izrendajte. Dodajte so, biber, brašno i dobro promešajte. Dodajte spanać (opran i očišen) i ulje. Sjedinite sve sastojke.

 

Ulje dodajte u zavisnosti od vašeg ukusa. Dovoljno je i 100 ml, ali ako hoćete ukusniju pitu, dodajte malo više.

 

Tepsiju nauljite i stavite u zagrejanu rernu da se ulje zagreje. Zatim izvadite iz rerne i sipajte smesu. Vratite u rernu i pecite oko 40 minuta na 220 C. Pečenu pitu prekrijte folijim ili krpom i ostavite da se prohladi. Tek kad je prohlađena je isecite i poslužite.

 

Korišćena tepsija je prečnika 30 cm.