Možete ih služiti uz lepinje i kiselo mleko.
Potrebno je:
500 g svinjskog mesa
250 g goveđeg mesa
200 g suvih svinjskih rebara
150 g suve slanine
150 g masti
50 g pirinča
2 kg kiselog kupusa
2 lista lorbera
1 jaje
1 kašika brašna
1 glavica crnog luka
1 kašičica aleve paprike
malo bibera
so
malo začina korijandera
Priprema:
Sa manjih glavica kiselog kupusa skidati jedan po jedan list, nožem odseći deblja rebra sa njih i dobro ih oprati u hladnoj vodi.
Meso očistiti od žilica i samleti. U šernu staviti 100g masti, mleveno meso i iseckan luk, pa malo propržiti. Dodati pirinač, malo mlevenog bibera, jedno jaje i soli po ukusu, pa sve dobro izmešati.
U veću šerpu poređati na dno nekoliko listova kupusa. Uzimati, jedan po jedan, list kupusa, na svaki stavljati po jednu kašiku nadeva od mesa i zavijati listove U male čvrste valjke. Krajeve kupusa dobro uvući, da ne bi nadev ispadao za vreme kuvanja. Sarme ređati u šerpu, jednu pored druge, u nekoliko redova. Suvo meso i slaninu oprati u vreloj vodi, iseći na parčad, pa staviti između redova sarmi. Dodati 5-6 zrna bibera i 2 lista lorbera, kao i korijander. Preliti sarmu hladnom vodom i kuvati na tihoj vatri oko 3-4 časa. U tiganju napraviti zapršku od 50g masti, kašike brašna i jedne kašičice aleve paprike, preliti njome sarmu, poklopiti šerpu i ostaviti da vri još oko pola časa. Možete je jesti sa kiselim mlekom.