Sladoled iz rerne? Na prvu možda zvuči neobično, ali je moguće i odličnog je ukusa!
Sastojci
• 400 g smrznutog sladoleda (od vrsta mlečnog sladoleda po izboru)
• 200 g brašna
• 1 prstohvat soli
• 1 kašičica praška za pecivo
• 50 g komadića čokolade
• šećer u prahu, preliv od čokolade ili glazura za ukrašavanje
Priprema
1. Prvo ostavite da se sladoled delimično odmrzne, otopi se da dobije kremastu konzistenciju. Zatim, dobro umešajte brašno, prašak za pecivo i so. Kad se sve dobro izmeša, dodajte komadiće čokolade, pa testo rasporedite u prethodno namašćeni kalup za pečenje.
2. Pazite da testo nema rupice. Dobro je nekoliko puta "lupiti" kalupom po radnoj površini, a zatim zagladiti testo. Potom stavite kolač u rernu na 200 stepeni. Nakon otprilike 45 minuta možete uživati u svojoj sladolednoj torti! A
Ukrasite je po izboru.