PROBAJTE

SLADOLED IZ RERNE? ZAŠTO DA NE! Ukusan i neobičan kolač koji će oduševiti i najizbirljivije (RECEPT)

Sladoled iz rerne? Na prvu možda zvuči neobično, ali je moguće i odličnog je ukusa!

foto: Shutterstock

Sastojci

 

• 400 g smrznutog sladoleda (od vrsta mlečnog sladoleda po izboru)

• 200 g brašna

• 1 prstohvat soli

• 1 kašičica praška za pecivo

• 50 g komadića čokolade

• šećer u prahu, preliv od čokolade ili glazura za ukrašavanje
 

Priprema

 

1. Prvo ostavite da se sladoled delimično odmrzne, otopi se da dobije kremastu konzistenciju. Zatim, dobro umešajte brašno, prašak za pecivo i so. Kad se sve dobro izmeša, dodajte komadiće čokolade, pa testo rasporedite u prethodno namašćeni kalup za pečenje.

 

2. Pazite da testo nema rupice. Dobro je nekoliko puta "lupiti" kalupom po radnoj površini, a zatim zagladiti testo. Potom stavite kolač u rernu na 200 stepeni. Nakon otprilike 45 minuta možete uživati u svojoj sladolednoj torti! A

 

Ukrasite je po izboru.