recept za marokanske palačinke

"PALAČINKE SA HILJADU RUPA": Tradicionalni MAROKANSKI BAGHRIR sprema se od par običnih sastojaka, a UKUSNIJE niste jeli

0

Ovakve palačinke još uvek niste probali, a prave se brzo i lako!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

250 g finog, pšeničnog griza

40 g brašna

2 kašike šećera

1 kašičica instant kvasca

1 prstohvat soli

500 ml tople vode

1 kesica praška za pecivo

 

Priprema:

 

U blender ubacite griz, brašno, šećer, so i kvasac. Dodajte toplu vodu i izmiksajte. Zatim, dodajte i prašak za pecivo i miksajte još par sekundi. Testo prespite u plastičnu posudu i ostaviti da "miruje" 30 minuta.

 

Tiganj namažite sa malo ulja i zagrejte. Nakon toga sipajte kutlaču testa i pecite na uobičajen način. Odmah pošto sipate testo, trebalo bi da se pojave mehurići.

 

Pecite oko minut, dva, samo sa jedne strane. Palačinke se ne peku sa druge strane. Kada se testo potpuno "osuši", palačine su gotove.

 

Gotove palačinke ne ređati jednu na drugu, nego pored. Tradicionalno se Baghrir služi uz mešavinu otopljenog putera i meda. Možete služiti i uz džem, krem, otopljenu čokoladu, marmeladu...po ukusu!

 

 

makonda-tracker